Τον Νοέμβριο 8-9, παράλληλα με την έκθεση TEXCARE πραγματοποιήθηκε στην Φρανκφούρτη το παγκόσμιο συνέδριο της CINET μαζί με τα βραβεία των καλύτερων επιχειρήσεων ανά τον κόσμο ,όμως ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Τι σημαίνει CINET . Είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για επαγγελματίες της φροντίδας ύφανσης ,και οργανισμούς με σκοπό την τόνωση της καινοτομίας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης .

Ημέρα πρώτη 8 Νοεμβρίου (Texcare CINET GBPA 2024)

Υπήρχαν πολλές ομιλίες από εταιρίες χημικών και μηχανημάτων (δεν θα αναφέρω ονόματα ), αναφέρω μερικές συζητήσεις . Οι παραδοσιακοί στεγνοκαθαριστες επικεντρώνονται στα ντελικάτα ρούχα , όμως αυτά πλέον αντιπροσωπεύουν το 10%-15% του τζίρου , κάθε χρόνο χάνεται το 5% των παλαιών πελατών (γηραιότερων) , οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε σε νέες ιδέες καινοτομίες, πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες σε νέους πελάτες δίνοντας ποιότητα , σέρβις , εμπιστοσύνη , ταχύτητα , για οποιοδήποτε κομμάτι της κλωστοϋφαντουργίας μας. Παρολλες τις γεωγραφικές και πολιτιστικές διαφορές ανά τον κόσμο , το τελικό συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να φτιάξουμε την εικόνα της επιχείρησης μας ενώ παράλληλα η εκπαίδευση- ενημέρωση είναι βασικό κομμάτι της επιτυχίας μιας επιχείρησης .Παρακολουθώντας τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ καταλαβαίνεις τον συναγωνισμό που υπάρχει , με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας .

Μια ομιλία που μας άφησε όλους άφωνους ήταν αυτή του Sanjay Sauldie M.Sc.Digital business Consultan με θέμα ¨¨Μεταμορφώνοντας της επιχειρήσεις μας μέσο της ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ (AI) “ .ΜΠΟΡΟΥΜΕ άνετα να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την ΑΙ , και έκανε μια επίδειξη μπροστά μας , λέγοντας στο κινητό του τηλέφωνο να στείλει ένα email ευχαριστήριο στον Πητερ αλλά σε αυστηρό τόνο και αυτό το έκανε σε κλάσματα δευτερόλεπτου , έτσι εξοικονομείς χρόνο, μπορούσες άνετα να κάνεις τα πάντα με ΑΙ , ΒΕΒΑΙΑ χρησιμοποιώντας την για καλό σκοπό. Στο προηγούμενο άρθρο έγραψα για τις μηχανές του μέλλοντος που θα διαβάζουν τις ετικέτες και θα βγάζουν αυτόματα τον χρόνο και τον τρόπο πλύσης . Δεν πρέπει να φοβηθούμε την ΑΙ γιατί είναι το μέλλον όποιος δεν ακολουθεί την πορεία της επιστήμης θα μείνει πίσω στις δουλειές του . Με τον συγκεκριμένο καθηγητή είχαμε κατιδιαν συνάντηση και τον κάλεσα (σαν ομοσπονδία) να παραβρεθεί στην δική μας έκθεση τον Φεβρουάριο..χρησιμοποιώντας ΑΙ μπορεί να συνομιλεί σε 400 γλώσσες .

Ακολούθησαν ομιλίες από τους εκπροσώπους κρατών ‘’Αυστραλίας , Αφρικής , Κίνα, Φιλιππίνες , Ινδία , Σιγκαπούρη , Μαλαισία, Ρουμανία ,Ουγγαρία , Γαλλία, Αγγλία , Γερμανία , Ολλανδία , Ελλάδα ,Ιαπωνία , Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , Βραζιλία , Καναδάς ,ΗΠΑ….μερικες αξιομνημόνευτες παρουσίες .ΣτΟ Ντουμπαι υπάρχει εταιρία καθαρισμού ρούχων-ταπήτων που χρησιμοποιεί την ΑΙ και δεν έχει φυσική έδρα (κατάστημα) , αλλά έχει 17 φορτηγά που κινούνται συνεχώς με ραντεβού(παραλαβή παράδοση) τα οποία τα κανονίζει το ΑΙ ΧΩΡΙΣ να γίνονται λάθη , όλα αυτόματα .Όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν στρέψει την προσοχή τους στο WET , ενώ αντίθετα τα Ασιατικά στο Στεγνό .Όπως καταλαβαίνετε οι διαφορές από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο είναι τεράστιες όμως σε γενικές γραμμές οι δυσκολίες είναι ίδιες ,,τα χημικά είναι ίδια η τεχνολογία είναι ίδια ο τρόπος αλλάζει .Όπως με την εκπρόσωπο της Ουγγαρίας Mrs. Gabriella Deme η οποία στην αναφορά της χώρας της μας είπε ότι στην Ουγγαρία όποιος ήθελε να ανοίξει επιχείρηση( καθαριστήριο, πλυντήριο, ταπητοκαθαριστηριο) θα έπρεπε πρώτα να πάρει πιστοποίηση από το κράτος 300 ώρες θεωρία – πρακτική και μετά εξετάσεις ένα είδος πιστοποιήσεις επαγγέλματος (όπως αυτό που προσπαθεί να κάνει η Ομοσπονδία μας ).

Ημέρα δεύτερη 9 Νοεμβρίου (Texcare CINET GBPA 2024)

Μια ημέρα που έμελε να μετατραπεί σε θρίαμβο για τις Ελληνικές επιχειρήσεις. Ήταν τα BEST PRACTICE AWARDS 2024 και συμμετείχαν 2 ελληνικές επιχειρήσεις , στην μεγάλη κατηγορία η’’ carpet cleaning Tsaknakis και στην μικρότερη κατηγορία η εταιρία SOUET της συναδέλφου Κυπραιου . Τα κριτήρια,

  • 1 ΠΟΙΟΤΗΤΑ
  • 2 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • 3 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ
  • 4 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
  • 5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Στην μεγάλη κατηγορία συμμετείχαν μεγάλες εταιρίες από Κινά(1), Γαλλία(5), Ελλάδα (1) ,Ουγγαρία (1) Ινδονησία(1) Ινδία (1) Ιταλία(1)Μαλαισία(1) Πολωνία(3) Ρουμανία(1)Σιγκαπούρη (3) Ισπανία(1) Αγγλία (1)

Η Ελληνική εταιρία Τσακνακης κέρδισε το 1ο βραβείο επιχειρηματικότητας και 2η θέση στις βέλτιστες πρακτικές (καινοτομία –βιωσιμότητα ) παρουσιάζοντας καινοτομίες , εξοικονόμηση ενέργειας και όπως αναφέρθηκε , ειδικά στα ταπητοκαθαριστηρια η Ελλαδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο παγκοσμίως. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε μια επιχείρηση από την Λάρισα που κέρδισε την 1η θέση πάνω από ηχηρά ονόματα παγκοσμίως.

Στην μικρότερη κατηγορία συμμετείχε η επιχείρηση SOUET μαζί με Αφρική(8) Βραζιλία (2)Καναδάς(1)Ελλάδα (1) Γερμανία (1) Ινδονησία (10) Ινδία (1)Μαλαισία(2) Μαλί(1) Ρουμανία (2) Σιγκαπούρη (1)Αγγλία(1)και ΗΠΑ(1).Η παρουσίαση και το βίντεο με την επιχείρηση SOUET απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και το πιο έντονο χειροκρότημα . Από τις 34 μικρές επιχειρήσεις η Ελληνική εταιρία δεν κατάφερε να πάρει βραβείο , όμως συναγωνίστηκε επάξια μεγαθήρια του χώρου . Πρώτη εταιρία ψηφίστηκε η επιχείρηση του Ελληνοκαναδου Ντίνου Κατσαβελου TSC-WETCLEΑΝ.

Τα συγκεκριμένα βραβεία θα δίδοντα κάθε 2η χρονιά . Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να ανοίξουν τους ¨¨ορίζοντες τους¨¨ , να ανταλλάξουν απόψεις σκέψεις ιδέες καινοτομίες και πρακτικές.

Ευχαριστούμε την CINET για την φιλοξενία και εγώ ευχαριστώ πολύ την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ,το συγκεκριμένο διήμερο ήταν μια τεράστια επιτυχία της Ελληνικής αποστολής…

Πάντα κοντά στους συναδέλφους

ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ