Τι μπορεί πλέον να κάνει ένας αγανακτισμένος πολίτης ?

Aκόμα προσπαθώ να βρω λύση…

Πριν από 11 μήνες, έκανα ρύθμιση ένα χρέος στον ΟΑΕΕ ύψους 2.481,74 ευρώ σε 45 άτοκες δόσεις, των 50,99 ευρώ, τις οποίες δόσεις εξυπηρετούσα κανονικότατα. Τις 2 τελευταίες δόσεις όμως το ποσό ανέβηκε στα 57,18 ευρώ (η δόση)! Mετά από επίσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ, με ενημέρωσαν ότι μπήκε επιτόκιο της τάξης των 5,05%, ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΔΟΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ… και σύμφωνα με τους τόκους στο τελικό ποσό των 2.481,74 ευρώ προστεθήκαν άλλα 247,60 ευρώ , διαμαρτυρήθηκα τότε ότι η αύξηση δεν είναι 5,05% αλλά πλησιάζει το 10% της συνολικής οφειλής και τότε η υπάλληλος του ΟΑΕΕ -η οποία δεν φταίει σε τίποτα- μου είπε ότι

H αύξηση βγαίνει με αυτόν τον μαθηματικό τύπο σύμφωνα με το υπουργείο…

Τ=((ν*Κ*ε*(1+ε)ν/((1+ε)ν)-1))-κ

Κ : κύρια οφειλή,
ν : πλήθος δόσεων = 45,00 ,
ε (5,05%/12) = 0,00420833
(1+ε)ν  = 1,20801394
Τ= #VALUE!

…αν τον λύσετε κύριε θα βρείτε και την δόση!

Έχω μείνει άφωνος , φεύγοντας δεν ήξερα που να χτυπήσω το κεφάλι μου και αναρωτιόμουν,

Γιατί αυτός που ανακάλυψε αυτόν τον τύπο δεν δουλεύει στην ΝΑΣΑ ή έστω στο πείραμα του CERN, αλλά προτίμησε το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων?

Εγώ που πρέπει να απευθυνθώ για να βρω το δίκιο μου ?

Ζούμε σε κράτος δικαίου ?

Και αφού έχω κάνει ρύθμιση και πληρώνω κανονικά τις δόσεις μου , γιατί μου ζητάς αναδρομικά 11 δόσεων ?

Τον άνωθεν μαθηματικό τύπο μου τον έστειλαν και σε ηλεκτρονική μορφή από τα γραφεία του ΟΑΕΕ, αλλά για μένα το μείζον ζήτημα που προκύπτει είναι ότι μου επέβαλλαν αύξηση επιτοκίου αναδρομικά για 11 πληρωμένες δόσεις , ενώ εγώ εισέπραξα λεφτά του δημοσίου, μετά από 3 χρόνια καθυστέρηση, άτοκα!

Λυπάμαι ειλικρινά , γιατί νομίζω ότι είμαι και εγώ συνυπεύθυνος για την κατάντια αυτού του κράτους, όμως έχω δώσει μια υπόσχεση τόσο στον εαυτό μου, όσο και στην οικογένεια μου ότι πλέον δεν θα μείνω ούτε με σταυρωμένα χέρια αλλά ούτε και άφωνος. Είναι πλέον επιβεβλημένες να ακούγονται οι φωνές αγανακτήσεις, μήπως και μπορέσουμε να διορθώσουμε κάτι σε αυτό το δυσκίνητο και δυσνόητο κράτος που ζούμε.

Τριαριδης Παναγιώτης, Σατυρο-πολιτικο-οικονομολόγος

Τετάρτη, 11/5/2016

Υ.γ. : Επειδή εγώ δεν είμαι ο Πυθαγόρας , ούτε πρωτεξάδελφος του Αϊνστάιν, παρακαλώ πολύ, όποιος μπορεί, ας λύσει τον μαθηματικό τύπο, για να βγει η δόση!